Vabilo na seminar "Human identification and animal health 2018"

ThermoFicher logoVabimo vas na kombiniran seminar s področja forenzike in določanja sorodstvenih vezi, ter s področja veterinarske medicine in zdravja živali. V forenzičnem delu bodo strokovnjaki predstavili zadnja dogajanja na področju forenzike in sodne medicine: od vzorčenja do fragmentne analize s kapilarno elektroforezo in masovnim paralelnim sekveniranjem (NGS). Predstavljena bodo tudi povezovalna programska orodja in analiza in uporabnost mikrobioma. Kot velika zanimivost bo predstavitev novega prenosnega kapilarnega sekvenatorja, ki omogoča direktno STR analizo vzorca z vatirane palčke na terenu. Sistem se uporablja v vojaških enotah, mobilnih policijskih enotah na državnih mejah in terenu kjer je hitrost, robustnost in enostavnost metode ključna. V drugem delu se boste seznanili z analiznimi metodami in novostmi s področja zdravja živali.

Podrobnejši program je na voljo na naslednji povezavi.

Strokovnjaki se bodo osredotočili predvsem na tehnološke novosti, nove aplikacije in reševanje aplikativnih problemov.

Taka srečanja so poleg seznanjanja z novostmi in izmenjave strokovnih izkušenj, dobrodošla tudi za medsebojna druženja s domačimi in tujimi strokovnjaki različnih področij, nenazadnje pa tudi za sproščen klepet, izmenjavo mnenj in mreženje s kolegi in prijatelji. .

Seminar bo v torek, 18.9.2018 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si. Seminar bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Vabilo na tradicionalni letni seminar "GENOMIKA 2018 / Transform your perceptions / Celebrating 20 years of Genomika"

ThermoFicher logoVabimo vas na naš tradicionalni seminar, ki letos poteka z naslovom »GENOMIKA 2018 / Transform your perceptions / Celebrating 20 years of Genomika«. Seminar GENOMIKA letos poteka že dvajsetič, tudi tokrat pa ga naše podjetje Omega d.o.o. organizira v sodelovanju s partnerjem, družbo Thermo Fisher Scientific.

Najprej bomo predavanje posvetili tehniki CRISPR Cas9, ki jo bo predstavil dr. Livio Loffarelli, strokovnjak iz tujine. Poleg tega se bomo dotaknili novosti na področju klasičnega Sangerjevega sekveniranja in vam premierno predstavili novi sekvenator SeqStudio Genetic Analyzer, ter novosti in rešitve s področja PCR in real-time PCR.

Nadaljevali bomo s predstavitvijo strokovnjaka Alana Livingstona o odkrivanju biomarkerjev s pomočjo mikromrež, ter predavanjem o uporabi te tehnologije v prenatalni diagnostiki. Predstavili vam bomo tudi novosti na področju NGS, ter nove rešitve za določanje in kvantifikacijo proteinov in RNA.

Podrobnejši program je na voljo na naslednji povezavi.

Strokovnjaki se bodo osredotočili predvsem na tehnološke novosti, nove aplikacije in reševanje aplikativnih problemov.

Takšna srečanja so poleg seznanjanja z novostmi in izmenjave strokovnih izkušenj, dobrodošla tudi za medsebojna druženja s strokovnjaki drugih področij, sproščen klepet s starimi kolegi, prijatelji.

Seminar bo v četrtek, 31.5.2018 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si. Seminar bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Vabilo na seminar "Novosti v masni spektrometriji 2018"

Sciex Vabimo vas na seminar "Novosti v masni spektrometriji 2018", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, družbo Sciex.

Metodološke in tehnološke novosti na področju analiz s tehniko LC-MS vam bosta predstavila Dr. Jens Dahlmann, izkušen aplikacijski specialist s področja analize hrane in okoljskih analiz, ter Marialuce Maldini, aplikacijska specialistka s področja analize bioloških vzorcev. Guenther Sladek pa bo predstavil Sciexovo mrežo uspeha, ki temelji na podpori uporabnikov. Odgovorili vam bomo na morebitna vprašanja, ki se vam porajajo. Seminar bo odlična priložnost za pogovor z izkušenimi strokovnjaki o realnih problemih, s katerimi se srečujete pri svojem delu.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v sredo, 13.6.2018 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Udeležba na seminarju je brezplačna, prijava pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

PerkinElmer – reagenti za sekveniranje naslednje generacije Bioo Scientific

Bioo Scientific - a PerkinElmer company Podjetje PerkinElmer je v letu 2016 svojemu bogatemu programu analitičnih instrumentov in reagentov dodalo tudi proizvode podjetja Bioo Scientific, ki so preko našega zastopstva sedaj enostavno dostopni tudi pri nas.

Bioo Scientific najbolj navdušuje s kvalitetnimi, inovativnimi in tudi konkurenčnimi rešitvami na področju naslednje generacije sekveniranja (NGS), pri čemer ponuja reagente za vse najbolj uveljavljene platforme.

Prvi proizvod, ki vam ga želimo bližje predstaviti, so unikatne črtne kode za multipleksiranje knjižnic NGS,
NEXTFLEX® Unique Dual Index Barcodes:

- Unikatni adapterji za dvojno indeksiranje in multipleksiranje do 96 knjižnic na platformah Illumina®

- Zasnovani so tako, da izrazito zmanjšujejo t.i. index hopping (pripisovanje knjižnic napačnemu indeksu), ki se lahko pojavlja na platformah Illumina®

- Vsak lot NEXTFLEX® dual index črtnih kod je funkcionalno validiran, prav tako je s sekveniranjem preverjena čistost adapterjev

- Adapterji so kompatibilni tako s paired-end kot single-read sekveniranjem

Pripisovanje knjižnic napačnemu indeksu lahko vodi do pogostejših lažno pozitivnih rezultatov, slabost se še posebej izrazi pri občutljivih aplikacijah, kjer želimo določati tudi nizke frekvence variant. NEXTFLEX® Unique Dual Index črtne kode so specifično zasnovane tako, da preprečujejo ta nezaželni pojav in s tem zagotavljajo zanesljivost podatkov, kakršna doslej ni bila mogoča.

Več o NEXTFLEX® Unique Dual Index črtnih kodah lahko izveste tukaj:

Learn more
For research use only. Not for use in diagnostic procedures.

Vabilo na seminar "NIR, MIR in FIR analiza: enostavno orodje za kontrolo, študijo in razvoj produktov" proizvajalca PerkinElmer

PerkinElmer Vabimo vas na seminar "NIR, MIR in FIR analiza: enostavno orodje za kontrolo, študijo in razvoj produktov", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, družbo Perkin Elmer.

Seminar je namenjen tistim, ki bi si želeli spoznati osnove in vse tehnike IR spektroskopije. Za reševanje večjih izzivov bomo s konkretnimi primeri predstavili IR mikroskopijo. Prav tako bomo demonstrirali napredne programske rešitve za kvalitativno in kvantitativno analizo vzorcev.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v torek, 20.3.2018 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Uspešna objava znanstvenega članka z naslovom »De novo transcriptome of the pallial gland of the date mussel (Lithophaga lithophaga)«

IonTorrentZ velikim veseljem sporočamo, da je revija Comparative Biochemistry and Physiology - Part D: Genomics and Proteomics objavila znanstveni članek z naslovom De novo transcriptome of the pallial gland of the date mussel (Lithophaga lithophaga), ki so napisali raziskovalci našega podjetja dr. Urška Sivka, dr. Nataša Toplak in dr. Simon Koren v sodelovanju z izr. prof. dr. Jernejem Jakšetom, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani.

Povezava do znanstvene objave je na naslednji povezavi.

Vsem sodelujočim na projektu iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za zaupanje v naše podjetje Omega d.o.o., ter za zaupanje v tehnologijo naslednje generacije sekveniranja Ion Torrent™.

Vesele praznike in srečno novo leto!

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo vesele praznike ter srečno in uspešno novo leto!