Vesele praznike in srečno novo leto!

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo vesele praznike ter srečno in uspešno novo leto!

Čestitke slovenskim raziskovalcem za objavo v reviji Genome Announcements

Genome AnnouncementsZ velikim spoštovanjem čestitamo slovenskim raziskovalcem z Veterinrske fakultete Ivanu Toplaku, Urški Kuhar, Darji Kušar, Bojanu Papiću, ter raziskovalcema našega podjetja Nataši Toplak in Simonu Korenu za raziskovalno objavo v reviji Genome Announcements z naslovom Complete Genome Sequence of a Bovine Viral Diarrhea Virus Subgenotype 1e Strain, SLO/2407/2006, Isolated in Slovenia.

Povezava do znanstvene objave je na spodnji povezavi:

Ion Torrent™ http://genomea.asm.org/content/4/6/e01310-16.full

Predvsem pa se jim zahvaljujemo za zaupanje v naše podjetje Omega d.o.o in za zaupanje v tehnologijo naslednje generacije sekveniranja Ion Torrent™.


Vabilo na seminar "Elementna analiza s pomočjo AAS, ICP-OES in ICP-MS" proizvajalca PerkinElmer

PerkinElmer Vabimo vas na seminar "Elementna analiza s pomočjo AAS, ICP-OES in ICP-MS", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, družbo Perkin Elmer.

Seminar priporočamo vsem, ki določujejo posamezne elemente ali več elementov hkrati v okoljskih ali industrijskih vzorcih. Med in po predavanjih bodo udeleženci prav tako imeli priložnost za pogovor s strokovnjakoma iz družbe Perkin Elmer in pa videti predstavitveni instrument ICP-OES PerkinElmer Avio™ 200.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v torek, 27.9.2016 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Predstavitev najmanjšega ICP-OES inštrumenta Avio 200"

PerkinElmer Avio 200Eden starejših pregovorov pravi, da "dobre stvari pridejo v majhnih paketih".

PerkinElmer zna prisluhniti. Nov inštrument Avio 200 je najmanjši ICP-OES na tržišču, z najmanjšo totalno porabo Ar (samo 9 L/min) in najhitrejšim zagonom (10 min od vklopa).

PerkinElmer tako utrjuje svojo pozicijo kot vodilni proizvajalec ICP-OES sistemov. Več informacij o inštrumentu in aplikacij je dosegljivih na spodnji povezavi:

http://www.perkinelmer.com/Product/avio-200-icp-optical-emission-spectrometer-avio200

PerkinElmer Avio 200 Gas flow chart

Prav tako je na voljo brošura ICP-OES inštrumenta Avio 200.

Ekipa Omege

Vabilo na serijo simpozijev "Ion World Tour 2016"

ThermoFicher logoDružba Thermo Fischer Scientific to jesen ponovno organizira serijo simpozijev s področja naslednje generacije sekveniranja z naslovom Ion World Tour 2016. Letošnja srečanja bodo posvečena številnim novostim v kliničnih aplikacijah, ki se v zadnjem času izredno hitro razvijajo. Poudarek bo predvsem na raziskavah in diagnostiki v onkologiji, ter na področju dednih in infektivnih bolezni.

Nam najbližje srečanje bo potekalo med 13. in 14. oktobrom 2016 na Dunaju in se ga bomo udeležili tudi sami.
Ion Torrent™
Predavali bodo specialisti, ki se dnevno ukvarjajo s tovrstno problematiko. Vsa predavanja bodo v angleščini. Udeležba je brezplačna, je pa na voljo omejeno število mest, zato se je za dogodek priporočljivo čim prej registrirati. Seveda se lahko registrirate tudi na srečanja na drugih lokacijah (Milano, Berlin, Rim, London, itd.), če so vam teme tam bolj pisane na kožo.

Do splošne spletne strani simpozijev Ion World Tour 2016 lahko dostopate prek povezave http://www.thermofisher.com/at/en/home/life-science/clinical-solutions/ion-world-clinical-solutions.html.

Podrobnejši program predavanj na Dunaju  je na voljo na naslednji povezavi, kjer je možna tudi registracija: http://www.thermofisher.com/si/en/home/life-science/clinical-solutions/ion-world-clinical-solutions/ion-world-agenda.html#vienna

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Vabilo na seminar "Genomika 2016"

ThermoFicher logoZ veseljem vas vabimo na tradicionalni letni seminar Genomika, ki ga naše podjetje organizira s partnerji Applied Biosystems™, Invitrogen™, Gibco™ in Ion Torrent™, ki so po novem del družbe Thermo Fischer Scientific.

Skupaj s strokovnjaki iz tujine vam bomo predstavili novosti na področju genskega inženiringa s tehnologijo CRISPR/Cas9, najnovejše tehnologije real-time PCR in digitalnega PCR, laserske mikrodisekcije (ArcturusXT™ LCM System), ter novostmi na področju naslednje generacije sekveniranja (Ion Torrent™) z aplikacijami.

QuantStudio® 5 Real-Time PCR SystemStrokovnjaki se bodo osredotočili predvsem na tehnološke novosti, nove aplikacije in reševanje aplikativnih problemov. Nenazadnje so taka srečanja poleg seznanjanja z novostmi, izmenjave strokovnih izkušenj, izobraževalne note dobrodošla tudi za medsebojna druženja s strokovnjaki drugih področij, sproščen klepet s starimi kolegi, prijatelji.

Podrobnejši program si lahko ogledate v priponki.

Seminar bo v sredo, 8.6.2016 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije prostora. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si. Seminar bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Vabilo na seminar: "Rastlinska genomika"

ThermoFicher logoZ veseljem vas vabimo na seminar "Rastlinska genomika", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim partnerjem, družbo Thermo Fischer Scientific.

Na seminarju bomo predstavili najnovejša orodja in molekularne metode s področja rastlinske biologije in biotehnologije. Predstavili bomo, kako si olajšate analizo izražanja rastlinskih genov, tehnike rastlinske genotipizacije, sekveniranje naslednje generacije, potek analize rastlinskih celic in testiranje rastlinskih patogenov. Nekateri znani slovenski raziskovalci s področja rastlinske molekularne biologije bodo predstavili svoje dosežke s področja rastlinske molekularne biologije.

Seminar je tudi priložnost za druženje in pogovor s kolegi o rešitvah problemov, s katerimi se srečujete pri svojem delu.

Podrobnejši program si lahko ogledate v priponki.

Seminar bo v torek, 24. 5. 2016 na Kmetijskem inštitutu Slovenije, Hacquetova ulica 18, Ljubljana, v 2. Nadstropju stavbe Paviljon 2000 med 12. in 16. uro. Parkiranje je možno na javnih parkirnih mestih v Župančičevi jami ali v garažnih hišah Mobitel in Situla.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije prostora. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Vabilo na seminar "Novosti v masni spektrometriji 2016"

Sciex Vabimo vas na seminar "Novosti v masni spektrometriji 2016", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, družbo Sciex.

Na seminarju vam bomo skupaj s strakovnjaki iz družbe Sciex predstavili najnovejše metodološke in tehnološke rešitve s področja analize snovi s tehniko masne spektroskopije sklopljene s tekočinsko kromatografijo. Seminar bo tudi odlična priložnost za pogovor z izkušenimi strokovnjaki o realnih problemih, s katerimi se srečujete pri svojem delu.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v torek, 31.5.2016 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Udeležba na seminarju je brezplačna, prijava pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na seminar "Uporabnost UV/Vis/NIR spektroskopije za različne aplikacije"

PerkinElmer Vabimo vas na seminar "Uporabnost UV/Vis/NIR spektroskopije za različne aplikacije", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, družbo Perkin Elmer.

Strokovnjak iz PerkinElmerja vas bo seznanil s primeri uporabe novih UV/Vis spektrometrov PerkinElmer Lambda 265, 365 in 465 ter UV/Vis/NIR spektrometrov Lambda 650/750/850/950/1050 z vsemi možnimi nastavki. Prav tako bo podal nekaj nasvetov za že obstoječo programsko opremo UV Winlab ter predstavil novo programsko opremo UV Lab in UV Express..

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v torek, 17.5.2016 v veliki dvorani restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na seminar: "Cell Analysis – Advanced Approaches"

ThermoFicher logoZ veseljem vas vabimo na seminar "Cell Analysis – Advanced Approaches", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim partnerjem, družbo Thermo Fischer Scientific.

Na letošnjem seminarju vam bomo skupaj s strokovnjaki iz tujine predstavili najnovejše rešitve s področja analize celic.

Attune™ NxT flow cytometerVideli boste, kako si olajšate analizo celic in spoznali rešitve do zdaj nerešljivih problemov.
Spoznali boste avtomatsko štetje celic s sistemom Countess™, družino mikroskopov EVOS™, najnovejši pretočni citometer Attune™ NxT flow cytometer, ki ga odlikujeta natančnost in hitrost, ter sistem za lasersko mikrodisekcijo ArcturusXT™ LCM System kot močno orodje za pripravo vzorcev oz. za izolacijo posameznih celic iz tkiva.

Seminar je tudi priložnost za pogovor z izkušenimi strokovnjaki iz tujine o rešitvah problemov, s katerimi se srečujete pri svojem delu.

Podrobnejši program si lahko ogledate v priponki.

Seminar bo v torek, 12. 4. 2016 v restavraciji Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Vabilo na seminar "Novosti v kromatografiji"

PerkinElmer Vabimo vas na seminar "Novosti v kromatografiji", ki ga pripravljamo v sodelovanju z našima dolgoletnima partnerjema, družbama Perkin Elmer in Inficon.

Strokovnjaki iz družbe Perkin Elmer in Slovenije vas bomo seznanili z vsemi novostmi na področju tekočinske kromatografije, uporabo različnih konfiguracij HPLC in UPLC za zanesljivo separacijo in kvantifikacijo organskih molekul. Prav tako bomo govorili o naprednih rešitvah Inficonanalize okoljskih vzorcev s pomočjo plinske kromatografije. Strokovnjak iz družbe Inficon pa nam bo predstavil napredno mikroGC tehnologijo za hitrejšo kemijsko detekcijo in monitoring plinov.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v četrtek, 21.4. 2016 v veliki dvorani Multiroom restavracije Cmokač, Dolenjska cesta 242c, 1000 Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Revija "Life in the Lab"- novosti in popusti na reagente znamk Applied Biosystems®, Invitrogen™, Gibco™, Molecular Probes™, Ion Torrent™ in Novex®

ThermoFicher logoV podjetje Omega d.o.o. smo v sodelovanju s partnerjem, družbo  Thermo Fisher Scientific, za naše uporabnike na področju Slovenije.pripravilo revijo “Life in the Lab” z novostmi in popusti na določene izdelke znamk Applied Biosystems®, Invitrogen™, Gibco™, Molecular Probes™,  Ion Torrent™ in Novex®.

Popusti veljajo do 30. junija 2016 in se nanašajo na različne izdelke povezane z ekstrakcijo RNA, reagente za izvajanje analize Western Blot, reverzne transkripcije, določena barvila za pretočno citometrijo ter reagente za kloniranje. Več informacij o popustih najdete v reviji “Life in the Lab”, izbor izdelkov s popusti na naslednji povezavi: www.thermofisher.com/promoproducts

Ekipa Omega

ThermoFisher Scientific 2016 Special Promotion

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Vabilo na delavnico: Digitalni PCR - tretja generacija PCR tehnologije

ThermoFicher logoZaradi velikega zanimanja vas vabimo na novo ponovitev enodnevne delavnice z naslovom "Digitalni PCR - tretja generacija PCR tehnologije"

V podjetju Omega d.o.o., partnerju družbe Thermo Fisher Scientific, katere del je tudi znamka Applied Biosystems™, smo se odločili uporabnikom približati delovanje kompleta instumentov za digitalni PCR, imenovan QuantStudio® 3D Digital PCR System.

Delavnica bo potekala v torek, 22.3.2016, z začetkom ob 9:00 v laboratoriju podjetja Omega d.o.o., na Dolinškovi ulici 8 v Ljubljani.

QuantStudio™ 3D Digital PCR SystemVabilo na delavnico si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Delavnico bosta vodila dr. Nataša Toplak in dr. Simon Koren (Omega d.o.o.). Na enodnevni delavnici bosta predstavila prednosti in možne namene uporabe tehnike digitalni PCR. Tekom delavnice bomo pripravili inštrument in vzorce ter ob koncu tudi analizirali rezultate. Uporabnikom bomo omogočili, da se lahko odločijo tudi za testiranje dveh lastnih vzorcev (potrebujete izolirano DNA, qPCR sonde in primerje). Vsak uporabnik bo testno pripravil 4 čipe. V primeru, da se boste odločili za to možnost, nam prosim sporočite, da bomo pripravili ustrezen plan dela.

Kotizacija za delavnico znaša 39,90 EUR + DDV, vključuje pa delovni material, reagente za analizo 4 čipov in kosilo. Če se za testiranje vaših čipov ne odločite, znaša kotizacija 9,90 EUR + DDV.

Prijavite se lahko po elektronski pošti, na naslov omega@omega.si. Več informacij lahko dobite pri dr. Nataši Toplak ali dr. Simonu Korenu. Prijava je obvezna zaradi organizacije dela in majhnosti skupine (5 ljudi). V primeru, da bo interes večji, bomo delavnico ponovili.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Čestitke slovenskim raziskovalcem za objavo v reviji The New England Journal of Medicine

The New England Journal of MedicineZ velikim spoštovanjem čestitamo slovenskim raziskovalcem Jerneju Mlakarju, Miši Korva, Nataši Tul, Mari Popović, Mateji Poljšak Prijatelj, Jerici Mraz, Marko Kolencu, Katarini Resman Rus, Tini Vesnaver Vipotnik, Vesni Fabjan Vodušek, Alenki Vizjak, Jožetu Pižmu, Miroslavu Petrovcu in Tatjani Avšič Županc ter neimenovanim raziskovalcem za raziskovalno objavo v reviji The New England Journal of Medicine z naslovom Zika Virus Associated with Microcephaly.

Povezava do znanstvene objave je na spodnji povezavi:

Ion Torrent™ http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1600651#t=article

Predvsem pa se jim zahvaljujemo za zaupanje v naše podjetje Omega d.o.o in za zaupanje v tehnologijo naslednje generacije sekveniranja Ion Torrent™.


Vesele praznike in srečno novo leto!

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo vesele praznike ter srečno in uspešno novo leto!