Vesele praznike in srečno novo leto!

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo vesele praznike ter srečno in uspešno novo leto!

Nov termični analizator TGA 8000 proizvajalca PerkinElmer

PerkinElmer TGA 8000™ Z največjim veseljem vam predstavljamo nov termogravimetični analizator TGA 8000™ proizvajalca PerkinElmer.

Model TGA 8000™ ponuja ogromno posebnosti, zaradi katerih je izboljšano izvajanje termične analize vzorcev. Če raziskujete ali potrjujete kvaliteto vaših produktov, daje TGA 8000™ nadvse zanesljive in ponovljive rezultate.

Termogravimetični analizator TGA 8000™ predvsem odlikujejo: izjemno učinkovit avtomatski vzorčevalnik, majhna pečka za doseganje visokih hitrosti segrevanja in konstrukcija, ki omogoča enostavno sklopitev z drugimi inštrumenti kot so FT-IR, MS in GC/MS.

PerkinElmer je edini ponudnik, ki poskrbi za celotno sklopitev vključno z inštrumenti, servisom in podporo.

Več o novem termogravimetičnem analizatorju TGA 8000™ si lahko preberete v naslednji brošuri.

Ekipa Omege

Posebna PerkinElmerjeva promocija "-30% off consumables FLASH promotion"

PerkinElmerZ veseljem vas vam sporočamo, da od jutri dalje velja posebna PerkinElmerjeva promocija -30% off consumables FLASH promotion in traja do vključno 30. novembra 2015. Podrobnejše informacije najdete v naslednji povezavi.

Ponudba velja za potrošni material in dodatke inštrumentov, ne pa za generatorje, servisne dele, servisne pogodbe, šolanja ter programske opreme.

Lep dan še naprej,

Ekipa Omege

Vabilo na delavnico: Digitalni PCR - tretja generacija PCR tehnologije

ThermoFicher logoV podjetju Omega d.o.o., partnerju družbe Thermo Fisher Scientific, katere del je tudi znamka Applied Biosystems™, smo se odločili uporabnikom približati delovanje kompleta inštumentov za digitalni PCR, imenovan QuantStudio® 3D Digital PCR System.

Z veseljem vas torej vabimo na predstavitveno delavnico z naslovom "Digitalni PCR - tretja generacija PCR tehnologije". Delavnica bo potekala v ponedeljek, 19. 10. 2015, z začetkom ob 9:00 v laboratoriju podjetja Omega d.o.o., na Dolinškovi ulici 8 v Ljubljani.

QuantStudio™ 3D Digital PCR SystemVabilo na delavnico si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Delavnico bosta vodila dr. Nataša Toplak in dr. Simon Koren (Omega d.o.o.). Na enodnevni delavnici bosta predstavila prednosti in možne namene uporabe tehnike digitalni PCR. Tekom delavnice bomo pripravili inštrument in vzorce ter ob koncu tudi analizirali rezultate. Uporabnikom bomo omogočili, da se lahko odločijo tudi za testiranje dveh lastnih vzorcev (potrebujete izolirano DNA, qPCR sonde in primerje). Vsak uporabnik bo testno pripravil 4 čipe. V primeru, da se boste odločili za to možnost, nam prosim sporočite, da bomo pripravili ustrezen plan dela.

Kotizacija za delavnico znaša 39,90 EUR + DDV, vključuje pa delovni material, reagente za analizo 4 čipov in kosilo. Če se za testiranje vaših čipov ne odločite, znaša kotizacija 9,90 EUR + DDV.

Prijavite se lahko po elektronski pošti, na naslov omega@omega.si. Več informacij lahko dobite pri dr. Nataši Toplak ali dr. Simonu Korenu. Prijava je obvezna zaradi organizacije dela in majhnosti skupine (5 ljudi). V primeru, da bo interes večji, bomo delavnico ponovili.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Promocija servisnih pogodb za instrumente proizvajalca ThermoFisher Scientific

ThermoFicher logoNaše podjetje je v sodelovanju z družbo Thermo Fisher Scientific za vse imetnike instrumentov blagovnih znamk Applied Biosystems™, Invitrogen™ in Ion Torrent™ pripravilo posebno promocijo servisnih pogodb za te instrumente.

Opis promocij servisnih pogodb si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

  - Promocija servisnih pogodb za PCR aparate znamke Applied Biosystems™
  - Promocija servisnih pogodb za instrumente za kvantitativni PCR znamke Applied Biosystems™
  - Promocija servisnih pogodb za sekvenatorje znamke Applied Biosystems™
  - Promocija servisnih pogodb za pretočne citometre Attune® znamke Invitrogen™
  - Promocija servisnih pogodb za sekvenatorje naslednje generacije znamke Ion Torrent™

Za kakršna koli vprašanja ali pa uradno ponudbo nam lahko pišete na naslov omega@omega.si.

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Dodatna vrednost tehnike digitalnega PCR

QuantStudio™ 3D Digital PCR SystemRaziskovalci našega podjetja so v sodelovanju z Oddelkom za živilstvo, Biotehniške Fakultete, Univerze v Ljubljani, v reviji Journal of Microbiological Methods predstavili dodatno vrednost tehnike digitalnega PCR z uporabo nove metode na čipih na sistemu QuantStudio®3D Digital PCR System.

V študiji priprave najuspešnejše in hitre metode izolacije bakterij Listeria monocytogenes vezanih v biofilm, smo natančno določili število kopij standardne DNA bakterije. Priprava standarda je omogočila absolutno kvantifikacijo bakterij vezanih v biofilm z metodo real-time PCR.

Naša študija je ena izmed prvih objav, ki opisuje uporabo digitalnega PCR za pripravo standardov.

Rezultati študije so objavljeni v reviji Journal of Microbiological Methods, dostop do povzetka in članka pa je mogoč v naslednji povezavi: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167701215300452

Nova spletna stran www.thermofisher.com

ThermoFicher logoŽelimo vas obvestiti, da je od sedaj naprej na voljo nova spletna stran http://www.thermofisher.com. Nova spletna stran v celotni nadomešča stran http://www.lifetechnologies.com, ki od sedaj naprej ni več aktivna.

Naše podjetje je  zastopnik za del družbe Thermo Fisher Scientific, ki zajema blagovne znamke Applied Biosystems™, Invitrogen™, Gibco™, Ion Torrent™ in druge.

Uradno obvestilo proizvajalca o spremembah si lahko preberete na naslednji povezavi.

Applied Biosystems logoInvitrogen logoGibco logoIonTorrent logo

Razpis za novo delovno mesto Podpora prodaji analitskih aparatur m/ž

V podjetju Omega d.o.o. iščemo novo sodelavko oziroma novega sodelavca na delovnem mestu Podpora prodaji analitskih aparatur m/ž.

Delovno mesto je pisano na kožo komunikativni osebi z naravoslovnim predznanjem, najraje iz kemije. Izkušnje z delom na področju spektroskopije, kromatografije in termičnih metod so zaželene. Delo bo potekalo v stalnem stiku z uporabniki po Sloveniji, zaposleni pa bo skrbel za zadovoljstvo strank in pridobival nove. Delo bo potekalo ob sodelovanju z ekipo podpore in servisa v našem podjetju. V laboratoriju pa bo zaposleni sodeloval z ekipo podpore pri razvoju rešitev na ključ in pri razvojno raziskovalnem delu, če to želi. Delovno mesto zajema tudi sodelovanje pri organizaciji izobraževanj in seminarjev.

Od kandidata pričakujemo voljo do nadaljnjega izobraževanja v podjetju in pri proizvajalcu. Če kandidat želi nadaljevati formalno izobraževanje na področju naravoslovja, tako odločitev podpiramo.

Več informacij o delovnem mestu lahko najdete na spletni strani portala Mojedelo.com.

Vse interesente, ki ustrezajo zahtevam, vabimo, da svojo prijavo pošljejo na e-naslov anton.kovac@omega.si.

Vabilo na delavnico "Ion Torrent™ tehnologija in metagenomske analize"«

Ion Torrent™ by Life TechnologiesVabimo vas na dvodnevno delavnico "Ion Torrent™ tehnologija in metagenomske analize”, ki jo organizira naše podjetje Omega d.o.o. v sodelovanju s partnerjem Life Technologies (del Thermo Fisher Scientific).

Zaradi vedno večjega zanimanja raziskovalcev za uporabo naslednje generacije sekveniranja s tehnologijo Ion Torrent™ v namen metagenomskih analiz, smo se odločili za pripravo delavnice, ki bi približala uporabo izbrane tehnike.

Delavnico priporočamo vsem, ki se ukvarjate ali z metagenomiko ali z naslednjo generacijo sekveniranja. Če ste mnenja, da je delavnica primerna za katerega od vaših kolegov, mu prosimo posredujte ta mail.

Podrobnejše informacije o delavnici dobite na naslednji povezavi.

Delavnica bo potekala  10. in 11. junija med 9.00 in 16.00 uro, v laboratoriju podjetja Omega d.o.o., Dolinškova cesta 8, 1000 Ljubljana.

Kotizacije za delavnico znaša 59 EUR + DDV, vključuje pa najem sekvenatorja in potrebne opreme, potrošni material ter reagente, delovni material, vsak dan pa tudi prigrizke in kosilo. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Vabilo na seminar Genomika 2015«

Life Technologies - Thermo Fisher Scientific brandVabimo vas na tradicionalni letni seminar Genomika 2015, ki ga organizira naše podjetje Omega d.o.o. v sodelovanju s partnerjem Life technologies (del Thermo Fisher Scientific).

Skupaj s strokovnjaki iz tujine vam bomo predstavili novosti na področju vzorčenja bioloških vzorcev (trdnih in tekočih vzorcev - laserska mikrodisekcija, tekoče biopsije s tehniko Cynvenio Liquid Biopsy), fluorescenčne mikroskopije, pretočne citometrije, PCR, real-time PCR, digitalnega PCR ter novostmi na področju naslednje generacije sekveniranja (Ion Torrent™).

Strokovnjaki se bodo osredotočili predvsem na tehnološke novosti, nove aplikacije in reševanje aplikativnih problemov. Nenazadnje so taka srečanja poleg seznanjanja z novostmi, izmenjave strokovnih izkušenj, izobraževalne note dobrodošla tudi za medsebojna druženja s strokovnjaki drugih področij, sproščen klepet s starimi kolegi, prijatelji.

Podrobnejše informacije o seminarju in urnik predavanj dobite na naslednji povezavi.

Seminar bo v torek, 2. 6. 2015 v prostorih restavracije Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Vljudno vabljeni!
Ekipa Omega

Konferenci European Society of Human Genetics Conference 2015 (ESHG 2015) in AACR Annual Meeting 2015«

Applied Biosystems® by Life TechnologiesKonferenca European Society of Human Genetics Conference 2015 (ESHG 2015) bo letos potekala v mestu Glasgow.

Z veseljem obveščamo tiste srečneže, ki potujejo na konferenco, da bodo tudi Ion Torrent™, Applied Biosystems®, Gibco®, Invitrogen™ in drugi, ki so del Life Technologies Divison (del družbe Thermo Fisher Scientific™), 7. in 8. junija organizirali različna predavanja in aktivnosti na ESHG 2015. Glede na to, da bo na konferenci več kot 3000 raziskovalcev vam predlagamo, da se pravočasno prijavite na predavanja, kar lahko storite preko naslednje povezave:

Verjamemo, da bo veliko predavanj takšnih, ki bi plahko omagala rešiti tudi določene probleme naših laboratorijev. Ker bodo na konfrenci strokovnjaki iz različnih delov divizije Life Technologies, ste toplo vabljeni na njihov razstavni prostor.

Podrobnejše informacije o predavanjih, ki jih pripravlja Life Technologies Divison (del družbe Thermo Fisher Scientific™) dobite na naslednji povezavi. Če menite, da bi konferenca zanimala katerega od vaših kolegov, mu prosimo posredujte zgornje informacije.Ion Torrent™ by Life TechnologiesKonferenca AACR Annual Meeting 2015 je potekala med 18. in 22. aprilom v mestu Philadelphia.

Vse, ki se konference niste mogli udeležiti, vabimo k ogledu zelo zanimivih pogovorov in  mnenj avtorjev raznih predstavljeih postrov. Ogledi so možni na naslednji povezavi.

Vsem želimo veliko novosti, mogoče se vam porodi kaka nova ideja.


Vsem želimo lepe in aktivne prihajajoče pomladanske praznike!
Ekipa Omega

Vabilo na seminar »Novosti v masni spektrometriji 2015«

AB SciexZ veseljem vas vabimo na seminar z naslovom "Novosti v masni spektrometriji 2015", ki ga pripravljamo pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, podjetjem AB Sciex.

Na letošnjem seminarju vam bomo skupaj s strokovnjaki iz tujine predstavili najnovejše metodološke in tehnološke rešitve z uporabo kvadrupolnih in visoko resolucijskih masnih spektrometrov.

Med seminarjem bomo, z izkušenimi strokovnjaki iz tujine, ponudili tudi priložnost za pogovor o realnih problemih s katerimi se srečujete pri svojem delu.. 

Podrobnejše informacije o seminarju in urnik predavanj dobite na naslednji povezavi.

Seminar bo v torek, 12. 5. 2015 v restavraciji Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Vljudno vabljeni!
Ekipa Omega

Vabilo na seminar "Karakterizacija in boljše razumevanje procesov v polimerih ali farmacevtskih izdelkih s pomočjo termične analize"

PerkinElmerZ veseljem vas vabimo na seminar Karakterizacija in boljše razumevanje procesov v polimerih ali farmacevtskih izdelkih s pomočjo termične analize, ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, družbo Perkin Elmer.

V letošnjem seminarju vam bomo skupaj s strokovnjakom iz tujine predstavili vse tehnike s področja termične analize ter rešitve za študijo procesov v polimerih ali farmacevtskih izdelkih.

Nenazadnje pa bomo med in po seminarju ponudili tudi priložnost za pogovor o realnih problemih, s katerimi se srečujete pri svojem delu, z izkušenim strokovnjakom iz tujine.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v sredo, 20. 5. 2015 v restavraciji Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na seminar "PerkinElmer Imaging 2015: From Single Cells Microscopy to Pre-Clinical Applications"

PerkinElmerZ veseljem vas vabimo na seminar PerkinElmer Imaging 2015: From Single Cells Microscopy to Pre-Clinical Applications, ki ga pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, podjetjem Perkin Elmer.

V letošnjem seminarju vam bomo skupaj s strokovnjakom iz tujine predstavili najnovejše raziskovalne pristope in rešitve na področju mikroskopije, od analiz celičnih kultur in tkivnih rezin, preko uporabe mikroskopije v fenotipskih presejalnih testiranjih, pa vse do primerov aplikacij slikanja in vivo.

Prav tako bomo predstavili, kako komibiniranje meritev v mikrotitrskih ploščah z mikroskopsko analizo vodi do zanesljivejših in uporabnejših rezultatov.

Nenazadnje pa bomo med seminarjem ponudili tudi priložnost za pogovor o realnih problemih, s katerimi se srečujete pri svojem delu, z izkušenim strokovnjakom iz tujine.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi.

Seminar bo v četrtek, 7. 5. 2015 v restavraciji Livada, Hladnikova 15, Ljubljana.

Kotizacije ni, prijava na seminar pa je obvezna zaradi rezervacije kosil. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na delavnico "Uporaba IR spektroskopije za kvalitativno in kvantitativno določitev različnih vzorcev"

PerkinElmerVabimo vas na delavnico "Uporaba IR spektroskopije za kvalitativno in kvantitativno določitev različnih vzorcev", ki jo naše podjetje organizira skupaj s proizvajalcem Perkin Elmer.

Delavnica bo potekala v sredo, 11. februarja 2015, v veliki dvorani gostišča Livada v Ljubljani. z začetkom ob 9.00 uri.

Strokovnjaki iz družbe Perkin Elmer in Slovenije vas bomo seznanili z vsemi tehnikami IR spektroskopije in vplivom izbire tehnike na rezultate. Pokazali vam bomo napredne programske rešitve za kvalitativno in kvantitativno analizo vzorcev in obdelavo dobljenih spektrov. Prav tako si bomo ogledali uporabo knjižnic FT-IR spektrov in ugodnosti, ki jih že imate ali pa boste pri njihovi uporabi imeli lastniki IR spektrometrov Perkin Elmer.

Delavnico priporočamo vsem, ki se ukvarjate z identifikacijo zlasti organskih materialov v razvoju ali kontroli kakovosti na področjih kemije, farmacije in drugih naravoslovnih ved ali pa želite kvantitativno določevati komponente v različnih mešanicah. Po predavanjih si boste udeleženci imeli priložnost ogledati dva FT-IR inštrumenta in izvedbo merjenja vzorcev, pogovor s strokovnjaki o vprašanjih, ki vas zanimajo in konkretnih problemih, s katerimi se srečujete pri svojem delu.

Kotizacija za delavnico znaša 69 EUR + DDV, vključuje pa delovni material, prigrizke in kosilo. Udeleženci boste prejeli potrdilo o udeležbi delavnice.

Podroben program delavnice si lahko ogledate na tej povezavi.

Prosimo, da potrdite vašo udeležbo po elektronski pošti na naslov omega@omega.si. Po prijavi vam bomo poslali račun za kotizacijo

Srečno in uspešno 2015!

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo veliko sreče, zdravja in uspehov v novem letu!